perjantai 21. syyskuuta 2012

13/100: Shepherd Neame Master Brew Kentish Ale

Protz: Bitter

Shepherd Neame -trilogian päätösjaksossa pääosassa oli Mestari Pano eli Master Brew. Väriltään se oli samaa luokkaa laimennetun BF:n kanssa.

Oluen tuoksu oli huomatatvasti miedompi kuin kahdella edellisellä SN:n oluella. Niiden pohjalta pelkäsin pahinta maun suhteen, mutta MB ei ollut veistetty samasta puusta.

Ensipuraisulla olut maistuis hieman sitruksiselta ja hedelmäiseltä. Maku ei siis muistuttanut millään tapaa trilogian edellisosia, mikä oli ihan jees. Hieman olutta sippailtuani huomasine ettei olut olekaan niin hedelmäinen kuin ensivaikutelma antoi ymmärtää.

Maku on hapan ja mielestäni makumaailmaltaan tylsä. Jos edelliset kaksi muistuttivat mielestäni hieman Newcastle Brown Alea (,jota vielä jossain vaiheessa tässäkin blogissa maistetaan), niin tämä muistutti enemmän suomilageria.

Humalointi antaa oluelle sen happaman ja hieman kuparisen maun. Olut kaatuu kyllä kurkusta alas, mutta ilman sen suurempia riemun kiljahduksia.


Michael Jacksonhan ei pitänyt tätä olutta juuri minään (oma villi veikkaus), mutta Protz kuvailee kirjassaan sitä seuraavasti:

"The copper-coloured beer, topped by a lively head of foam, draws the drinker in with a stunning aroma of hop resins, biscuity malt and tangy fruit. Juicy malt, peppery hops and a fruitiness reminiscent of a confectionery from my youth called orange-and-lemon slices fill the mouth. The long and deep finish is beautifully balanced between juicy malt, bitter-sweet fruit and a lingering and persistent peppery and bitter hops."

Hienoa huomata, että Protzkin puhuu hedelmäisyydestä ja sitruunasta. Näkemyserona kuitenkin mielestäni ne luovat tylsän makumaailman kun taas Protzin mielestä ne ovat jees. Ei olut nyt niin huono ollut minustakaan. Ei vain omia suosikkejani, mutta ehdottomasti paras näistä kolmesta. Jatko-osaa saattaa olla vielä luvassa, jos löydän jostain huulilleni Shepherd Neame Original Portertin.

Shepherd Neame Master Brew 4,0 % pähkinänkuoressa:
  • kantavierreprosentista ei tietoa
  • väri 25 EBC
  • katkeroaineet 37 (EBU tai IBU, en tiedä kumpi)
  • maltaina Halcyon pale ja crystal
  • humalointina paikalliset Goldings ja Target
  • hiivasta ei sen tarkempia tietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti