tiistai 18. syyskuuta 2012

12/100: Shepherd Neame Spitfire

Jackson: Bitter Ale

Väriltään hieman edellistä eli BF:ä vaaleampi Äksyilijä kaatui lasiin jääkaappikylmänä. Myös tuoksu muistutti paljolti olutta numero 11.

Maussa oli samaa paahteisuutta kuin BF:ssä, mutta ei aivan yhtä paljon. Jälkimaku oli pidempi eikä olut samalla tapaa lässähtänyt kuin BF, laimennettu mellanöl. Olut oli myös paremmin balanssissa kuin BF. En kuitenkaan pidä Spitfiren tyyppisestä oluen mausta, jossa on jotain epämiellyttävää pistävyyttä.

Humalan maku on mausteinen ja liian pistävä. Jäljelle jää humalainen pitkä jälkimaku. Olut on ihan okei, mutta ei nosta suuria tunteita.




Jackson kertoo kirjassaan oluesta seuraavaa:
"Spitfire is a pale, hop-accented ale. It has a fresh hop aroma; a light, firm body; a lively dry palate; and lingering, moreish bitterness. Lovers of aromatic, dry, hoppy beers will also enjoy single-variety specials such as Goldings Summer Ale, Early Bird, and Late Red from Shepherd Neame."

Se lienee tuo kuiva maku, joka ei oikei iske meikäläiseen. Kuiva maku yhdistettynä melko voimakkaaseen humalointiin on vähän liian bitteriä minulle. Olen enemmän hedelmäisempien oluiden ystävä.

Hinta lähi-Prismassa 3,35 €/ 0,5 l

Shepherd Neame Spitfire 4,5 % pähkinänkuoressa:
  • kanatavierreprosentista ei tietoa
  • värin EBC:stä ei tietoa
  • katkeroaineet   25,6 EBU
  • maltaista ei tarkempaa tietoa
  • humalointina Target, First Gold ja East Kent Goldings
  • hiivasta ei sen tarkempia tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti