maanantai 17. syyskuuta 2012

11/100: Shepherd Neame Bishops Finger

Jackson: Bitter / Pale Ale
Protz: Best Bitter

Väriltään yllättävän tumma Bishops Finger kaatui lasiin mökkitunnelmissa. Tuoksussa olin havaitsevinani lievää paahteisuutta. Sama maltainen paahteisuus maistui myös ensipuraisussa. Bishops Finger on melko hillitysti humaloitu. BF on turhan tumma omaan bitterimakuuni.

Maku on mielestäni jotenkin ristiriitainen: voimakas paahteisuus yhdistyy vetisyyteen. Eli maku jotenkin lässähtää, toisin kuin London Pridessa. LP:tä olisin voinut kuvitella juovani useammankin tuopillisen. Tämän kanssa yksikin tekee tiukkaa.

Maku tuo mieleeni Newcastle Brown Alen, johon vain on hieman lisätty paahteisuutta, joka antaa oluelle edes jotain luonnetta.



Jackson kuvailee kirjassaan olutta seuraavasti:
"This ale has a hoppy aroma (East Kent Goldings), but is very well-balanced, with a malty palate hinting at vanilla, licorice root, and stalky raisins, and a touch of tart fruitiness in the finish."

En kyllä itse ihan noilla sanoilla olisi lähtenyt olutta kuvailemaan.

Protz kuvailee olutta seuraavasti:
"It has a rich and tempting aroma of fruit reminiscent of raisins and sultanas, a warm Ovaltine maltiness and tangy hop resins. Vinous fruit, biscuity malt and pepper hops fill the mouth, while the long finish interweaves between dried fruit, rich malt and a deep and drying hop bitterness." 

Minusta tuntuu, että kun en pidä jostain oluesta, en löydä siitä niin paljoa makuja. Kuuppa jotenkin jumittuu ja aivot vaan toteavat jokaisella maistamisella "pahaa on, en pidä".

Sekä Jackson että Protz ilmoittavat kirjoissaan pullotetun BF:n alkoholiprosentiksi 5 kun se maistamassani oluessa on 3,5 %. Nopea tutkailu netin syövereihin paljastaa, että oluesta onkin myös 5,4 % versio, jota on tarjolla myös joissakin suomalaisissa ravitsemusliikkeissä. Nyt jäi kyllä kotiläksyt tekemättä. Pitänee korjata jossain vaiheessa tämä erhe ja maistaa "aito" BF tämän Ruotsin markkinoille suunnatun vesitetyn version sijasta.

Vedellä landrattu BF kiteytettynä: simppeli maku, jossa ei ole syvyyttä. Esim. LP oli pehmeä ja helppo, mutta maussa oli silti sitä jotain.

Hinta Prismassa 3,70 €/ 0,5 l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti